Rame uz rame sa nemačkim klubom

Dodatak uz tekst:

ZBIRNA OCENSKA LISTA

GALERIJA FOTOGRAFIJA

VIDEO ISPIT - - VIDEO SPECIJALKA

Klub za nemačke kratkodlake ptičare "Sombor" je 06.09.2014. godine šesti put za redom već tradicionalno održao specijalizovani ispit za NKD ptičare po programu "Solms". Pokrovitelji ispita su kao i predhodnih godina bili Srpski klub za NKD i Kinološki savez Srbije, što pored izuzetne saradnje na relaciji klub - savez, ima za cilj unapređenje rase NEMAČKI KRATKODLAKI PTIČAR u Srbiji.

 

Ono što ovogodišnji ispit razlikuje od predhodnih je da su somborci za svoj "Solms" dobili sve saglasnosti nemačkog matičnog kluba Deutsch Kurzhaar-Verband koji je u tu svrhu regrutovao troje svojih sudija koji su sa svojim kolegama iz Srbije, Mađarske i Hrvatske delili pravdu na odličnim lovnim terenima lovačkog udruženja "Sombor" predviđenim za održavanje ove manifestacije.

Sudijska lista toga dana je glasila ovako: Marica Schumacher – D, Antje Engelbart-Schmidt – D, Dieter Kuhlmann – D, Atila Babiczky – HU, Jozsef Gyurity – HU, Velimir Sruk – HR, Radomir Savić – SRB, Aleksandar Mijailović – SRB i Milan Mirić – SRB.

 

Na ispit je izvedeno ukupno 15 pasa od kojih je pet položilo ispit sa prvim nagradnim razredom dok se jedan morao zadovoljiti kvalifikacijom za prvi nagradni razred, a poredak je bio sledeći:

1. BOSS IZ DOLINE BAIRA – najuspešniji mužjak, vlasnik i vodič Siniša Bajić iz Sombora

2. DAJANA MARIJA LORD – najuspešnija kuja, vlasnik i vodič Ivan Sabljak iz Hrvatske

3. NIA ADIN DOM – najuspešnija u kategoriji starijih pasa (AZP), vlasnik i vodič Andreja Štrajnar iz Slovenije

 

Istog dana popodne u organizaciji srpskog kluba održana je SPECIJALIZOVANA IZLOŽBA ZA NKD PTIČARE na kojoj je prodefilovalo više od 40 pasa, a za njihovo ocenjivanje su bile zadužene Marica Schumacher i Antje Engelbart-Schmidt vlasnice renomiranih nemačkih odgajivačnica "SILESIA" I "KRONSBERG". Po njihovom stručnom mišljenju najlepši toga dana su bili sledeći psi:

 

1. BOSS IZ DOLINE BAIRA V1 - mužjak, mladi klubski pobednik, vlasnik Siniša Bajić

2. TARA IZ DOLINE BAIRA V1 - ženka, mlada klubska pobednica, vlasnik Mile Puhača

3. SCOTT VON DER ZISTA V1 - mužjak, zreli klubski pobednik, vlasnik Mile Puhača

4. CARREY MARIJA LORD V1 - ženka, zrela klubska pobednica i SVEUKUPNI POBEDNIK SPECIJALKE, vlasnik Rade Sladaković

 

Više o specijalki možete naći web stranici Srpskog kluba za NKD.