Peti jubilarni SOLMS

Dodatak uz tekst:

ZBIRNA OCENSKA LISTA

VIDEO

GALERIJA FOTOGRAFIJA

 

U Somboru, u subotu, 07.09.2013. godine pod pokroviteljstvom Srpskog kluba za NKD ptičare i Kinološkog saveza Srbije a u organizaciji Kluba za nemačke kratkodlake ptičare "Sombor" iz Sombora, održan je peti specijalizovani uzgojni ispit nemačkih kratkodlakih ptičara po programu "SOLMS"-a.
Kod mužjaka najuspešniji je bio Graf ( prvi nagradni razred ), vlasnika i vodiča Željka Vukelića. Kod ženki preko 30 meseci najbolja je bila Kevi-Lator Csendes ( prvi nagradni razred ), vlasnika i vodiča Palinkaš Ištvana a kod mlađih ženki Aja ( drugi nagradni razred ), vlasnika i vodiča Đorđa Bacelja.  Ispit su sudili: Aleksandar Mijailović, Zoran Marković, Babiczky Atila, Janos Szinkinger, Dušan Madžarev, Jozsef Gyurity, Stevan Doroslovački, Milan Mirić i Đura Munćan. Za ispit je prijavljeno 16 pasa a privedeno 12 , koji su bili raspoređeni u tri baterije ( crvena, bela i plava ). Šest pasa je položilo ispit ( I nagradni razred - 3 psa, II nagradni razred - 2 a III nagradni razred - 1 pas ). Ispit je bio međunarodnog karaktera kako po takmičarskom sastavu tako i po sudijskom koru.

Uvodna i završna svečanost održana je u ambijentu "Vile Kronić" u Somboru a sam ispit na terenima lovačkog udruženja "Sombor" iz Sombora.