"Nemci" položili ispit

Dodatak uz tekst:

ZBIRNA OCENSKA LISTA

VIDEO

GALERIJA FOTOGRAFIJA

 

Tradicionalno prve subote u septembru, 03.09.2011. godine u Somboru održan je specijalizovani ispit za nemačke kratkodlake ptičare po programu SOLMS u organizaciji Srpskog kluba za NKD a pod pokroviteljstvom Kinološkog saveza Srbije. Učešće na ovom međunarodnom događaju je uzelo 17 vodiča sa svojim psima koji su bili raspoređeni u tri baterije ( crvena I, plava II i bela III ). "Crvenima" su sudili : Janoš Sikinger ( vođa baterije ), Atila Babicki i Dušan Madžarev, "plavima" : Andrea Štrajnar ( vođa baterije ), Miodrag Verac i Đura Munćan a "belima": Aleksandar Mijailović ( vođa baterije ), Zoran Marković i Nenad Jagodić.

Ispit je održan na terenima Lovačkog udruženja "Sombor" Sombor, Lovačkog društva "Fazan" Stanišić i na ribnjacima u Rastini a okupljanje, predstavljanje i dodela priznanja u Vili "Kronić". Nakon celodnevnog ispita i sumiranja ocena, ispit su položili devet pasa i to četiri psa su položili ispit sa prvim razredom, tri sa drugim i dva sa trećim razredom. Kod mužjaka najbolji je bio Drim Bajmočki vlasnika i vodiča Željka Vukelića, kod ženki Cery Maria Lord vlasnika i vodiča Radeta Sladakovića a kod pasa preko 30 meseci Eiko vom Wiedental vlasnika i vodiča Vitomira Sekulića.

Manifestacija koju organizujemo izgleda ovako zahvaljujući pre svega Kinološkom savezu Srbije i čelnim ljudima saveza koji su imali sluha da izađu u susret srpskom klubu za NKD i zajednički započnu organizaciju već pomalo zaboravljenog ispita na ovim prostorima. Zato koristim ovu priliku da se zahvalim gospodinu Mahmudu Al Dagistaniju koji nam je omogućio značajna finansijska sredstva i svu potrebnu logistiku za održavanje SOLMS-a. Pored KSS zahvalio bi se gradu Somboru, lovačkom udruženju "Sombor" iz Sombora koji su pružili značajan doprinos i pomogli u organizaciji, a posebno vodičima i sudijama na fer ponašanju i korektnom suđenju – kaže Dragomir Maglić vođa ispita i prvi čovek ravangradskog Solms-a.