Dobar vetar

Dodatak uz tekst:

ZBIRNA OCENSKA LISTA

VIDEO

GALERIJA FOTOGRAFIJA

 

U Somboru 04.09.2010. godine u organizaciji Srpskog kluba za NKD ptičare a pod pokroviteljstvom i odobrenjem Kinološkog saveza Srbije, održan je Drugi specijalizovani uzgojni ispit nemačkih kratkodlakih ptičara po programu "SOLMS"-a po pravilniku Nemačkog kluba za NKD.

Najuspešnija kuja je Misty of Dramistta, vlasnika i vodiča Dragomira Maglića iz Sombora ( prvi nagradni razred ). Kod mužjaka najuspešniji je Din of Bert-Haus, vlasnika i vodiča Laslo Novaka iz Doroslova ( prvi nagradni razred ). Ispit su sudili: Aleksandar Mijailović, Zoran Marković, Nenad Jagodić, Janos Szinkinger, Dušan Madžarev, Laslo Torma, Jozsef Gyurity i Đura Munćan. Za ispit se ukupno prijavilo 14 takmičara koji su bili raspoređeni u tri baterije ( crvena, bela i plava ) a radilo se na tri lokacije ( Sombor, Stanišić i Doroslovo ). Dvanaest pasa je položilo ispit ( I nagradni razred - 5 pasa i III nagradni razred - 7 pasa ). Ispit je bio međunarodnog karaktera kako po takmičarkom sastavu tako i po sudijskom koru. Uvodna ( okupljanje, doručak i početak ) svečanost i završna ( ručak i svečano uručivanje priznanja ) održane su u ambijentu "Vile Kronić" ( 025/429-900 ).

Realizaciju uzgojnog ispita delom je podržao i pomogao grad Sombor. Treba naglasiti da ove manifastacije ne bi bilo da iza nje ne stoji par entuziasta i zaljubljenika u lovnu kinologiju, koji su svojim radom ostvarili to da Sombor a i Srbija na evropskoj lovno-kinološkoj mapi budu prepoznati kao mesto kvalitetnog i odgovornog rada sa nemačkim kratkodlakim ptičarima.